Sposób przygotowania:
Sos z mięsa mielonego
Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na złoty kolor na oliwę. Dodać mięso i usmażyć.
Marchewkę obrać i pokroić w małą kostkę. Marchewkę dodać do usmażonego mięsa i posypać mąką, smażyć ciągle mieszając. Wlać bulion i zagotować.
Dodać listek laurowy, goździk , posiekany czosnek, pietruszkę i doprawić do smaku.
Gotować na małym ogniu ok 20 minut aż połowa płynu odparuje a sos zgęstnieje.
Marchewkę obrać i pokroić w małą kostkę. Marchewkę dodać do usmażonego mięsa i posypać mąką, smażyć ciągle mieszając. Wlać bulion i zagotować.
Dodać listek laurowy, goździk , posiekany czosnek, pietruszkę i doprawić do smaku.
Gotować na małym ogniu ok 20 minut aż połowa płynu odparuje a sos zgęstnieje.