Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Spaghetti alla carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jedno z moich ulubionych dań

Spaghetti alla carbonara

Składniki:

Spaghetti alla carbonara

 

  • 20 dag spaghetti
  • 2 grube plastry wędzonego boczku
  • 4 żółtka
  • 10 dag parmezanu(ewentualnie zwykłego dobrej jakości sera)
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Spaghetti alla carbonara
przyrumienić pokrojony na kawałeczki boczek ugotować al dente makaron z dodatkiem oliwy żółtka roztrzepać ze śmietaną doprawić do smaku wrzucić boczek i wymieszać polać makaron i dokładnie wymieszać podawać posypane serem

Tagi:

sery ser