Sposób przygotowania:
spaghetti alla carbonara -z boczkiem
Boczek pokroic w drobna kosteczke i powoli podsmazyc na 2 lyzkach oleju
W duzym garnku zagotowac wode na makaron-gotowac nie wiecej niz 8-9 minut !!
3 jajka,smietanke,sol ,pieprz i szczypte galki muszkatalowej ubic trzepaczka do kremowej masy nastepnie dodac 50 g parmesanu.
Chrupiace-ale nie spalone!! skwarki przelozyc do zaroodpornego naczynia i trzymac na podgrzaniu w piekarniku.
czosnek posiekac i lekko podrumienic na tluszczu z boczku.
Spaghetti dokladnie odcedzic i natychmiast przelozyc do patelni i dokladnie wymieszac z tluszczem z boczku i czosnkiem.
Teraz odstawic patelnie z" ognia"(kazdy ma inna kuchnie).Dodac mase jajowo-smietankowo-serowa i szybko wymieszac uwazajac zeby jajka sie nie sciely!!
Calosc posypas skwareczkami z boczku i reszta parmesanu,doprawic swiezo mielonym pieprzem i tylko smacznego zyczyc!!!!!!!!!!!!!
Do tego polecam energiczne czerwone wino Chiantti,albo Merlot
oczywiscie dla dzieci wode z sokiem gronowym!!!
W duzym garnku zagotowac wode na makaron-gotowac nie wiecej niz 8-9 minut !!
3 jajka,smietanke,sol ,pieprz i szczypte galki muszkatalowej ubic trzepaczka do kremowej masy nastepnie dodac 50 g parmesanu.
Chrupiace-ale nie spalone!! skwarki przelozyc do zaroodpornego naczynia i trzymac na podgrzaniu w piekarniku.
czosnek posiekac i lekko podrumienic na tluszczu z boczku.
Spaghetti dokladnie odcedzic i natychmiast przelozyc do patelni i dokladnie wymieszac z tluszczem z boczku i czosnkiem.
Teraz odstawic patelnie z" ognia"(kazdy ma inna kuchnie).Dodac mase jajowo-smietankowo-serowa i szybko wymieszac uwazajac zeby jajka sie nie sciely!!
Calosc posypas skwareczkami z boczku i reszta parmesanu,doprawic swiezo mielonym pieprzem i tylko smacznego zyczyc!!!!!!!!!!!!!
Do tego polecam energiczne czerwone wino Chiantti,albo Merlot
oczywiscie dla dzieci wode z sokiem gronowym!!!