Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Spaghetti Carbonara

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

a może taki makaron?......

Spaghetti Carbonara

Składniki:

Spaghetti Carbonara

 

  • 1 łyżka soli
  • 450 g makaronu spaghetti
  • 350 g świeżych pieczarek
  • 350 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 5 pokrojonych ząbków czosnku
  • 2 cebule, pokrojone w drobną kostkę
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 jaja
  • 1/4 szklanki gęstej śmietany
  • 1 łyżka pieprzu czarnego grubo zmielonego
  • 230 g tartego sera Parmezan

Sposób przygotowania:

Spaghetti Carbonara
W garnku z osoloną wodą ugotować makaron i odcedzić. Podsmażyć na oliwie boczek, pieczarki, czosnek i cebulę. Odsączyć oliwę. Zmieszać ze sobą jajka, śmietanę, pieprz i Parmezan, dodać do smażonych warzyw, dobrze wymieszać. Połączyć z makaronem i wymieszać.