jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Spaghetti Carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron z chrupiącym boczkiem i pieczarkami w delikatnym, kremowym sosie z dodatkiem świeżego czosnku:)

Spaghetti Carbonara

Składniki:

Spaghetti Carbonara

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Carbonara
Makaron ugotować na półtwardo.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, a później dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i wysmażyć.
Następnie do wysmażonych składników dodać rozgnieciony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z żółtkami i połowę sera żółtego startego na tarce o małych oczkach. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Tak przygotowany sos doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, ziołami, a następnie połączyć z makaronem.
Wierzch potrawy posypać resztą startego sera żółtego.