Sposób przygotowania:
Spaghetti Carbonara
Makaron ugotować na półtwardo.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, a później dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i wysmażyć.
Następnie do wysmażonych składników dodać rozgnieciony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z żółtkami i połowę sera żółtego startego na tarce o małych oczkach. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Tak przygotowany sos doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, ziołami, a następnie połączyć z makaronem.
Wierzch potrawy posypać resztą startego sera żółtego.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, a później dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, pieczarki i wysmażyć.
Następnie do wysmażonych składników dodać rozgnieciony czosnek oraz śmietanę wymieszaną z żółtkami i połowę sera żółtego startego na tarce o małych oczkach. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Tak przygotowany sos doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, ziołami, a następnie połączyć z makaronem.
Wierzch potrawy posypać resztą startego sera żółtego.