Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwe do zrobienia, smaczne i sycące danie.

Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla, wlać odrobiną wody, dodać obraną, pokrojoną marchewkę, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Do pozostałego po pieczeniu mięsa tłuszczu dodać masło, podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, pieczarki i paprykę. Połączyć z pół miękkim mięsem, gotować do odparowania płynu. Dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić do smaku sosem sojowym, wymieszać. Makaron ugotować all-dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z ziołami prowansalskimi i pozostałym ketchupem. Gorący makaron włożyć na talerze na wierzch wyłożyć mięso z pieczarkami.
Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką
Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na oleju
Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką
Podsmażone warzywa połączyć z pół miękkim mięsem
Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką
Ugotowany makaron wymieszać z ziołami i ketchupem