Sposób przygotowania:
Spaghetti z mięsem, pieczarkami, papryką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla, wlać odrobiną wody, dodać obraną, pokrojoną marchewkę, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Do pozostałego po pieczeniu mięsa tłuszczu dodać masło, podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, pieczarki i paprykę. Połączyć z pół miękkim mięsem, gotować do odparowania płynu. Dodać 2 łyżki ketchupu, przyprawić do smaku sosem sojowym, wymieszać. Makaron ugotować all-dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z ziołami prowansalskimi i pozostałym ketchupem. Gorący makaron włożyć na talerze na wierzch wyłożyć mięso z pieczarkami.