Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem na mięsie po rosole
Mięso zmielić w Rozdrabniaczu ( malakserze lub maszynce do mięsa - najlepiej na wiórki a nie na miazgę ).W garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić mięso i smażyć mieszając . Dodać suszone pomidory , przyprawy , ketchup i wodę . Dusić na małym gazie 30 minut . Dolać śmietanki . Wymieszać . Doprawić do smaku szczyptą cukru. Zagotować w dużym garnku osoloną wodę i włożyć spaghetti . Ugotować al dente . Odcedzić .Dorzucić do sosu. Wymieszać i odstawić by makaron wchłonął część sosu . Utrzeć ser . Makaron podać na dużym półmisku posypany odrobiną sera i zieleniną, a resztę sera podać osobno by każdy sobie doprawiał .Można też podać każdemu porcję na głębokim talerzu posypaną zieleniną i odrobiną sera i znów ser osobno ( proponuje ser osobno bo wiem , ze nie wszyscy lubią dużo sera ). Co jest fajne w tego typu potrawach to to , że jak zostanie jest fantastyczna podgrzana - trzeba tylko ułożyć w naczyniu do zapiekanek , posypać serem i do piekarnika by sie podgrzała a ser zapiekł .