Sposób przygotowania:
Stefanka z serem
CIASTO:
Z wymienionych składników szybko zagnieść ciasto.
Wałkować cienkie placki.
Piec około 5 minut na złoty kolor.
MASA SEROWA:
Masło i ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajka , cukier, zagotować. Budyń waniliowy rozrobić z mlekiem, wlać do sera, jeszcze chwilę gotować. Placki przekładać ciepłą masą serową.
POLEWA:
Rozpuścić wszystkie składniki na polewę.
Ostatnią warstwę ciasta polać polewą kakaową.
Z wymienionych składników szybko zagnieść ciasto.
Wałkować cienkie placki.
Piec około 5 minut na złoty kolor.
MASA SEROWA:
Masło i ser przepuścić przez maszynkę, dodać jajka , cukier, zagotować. Budyń waniliowy rozrobić z mlekiem, wlać do sera, jeszcze chwilę gotować. Placki przekładać ciepłą masą serową.
POLEWA:
Rozpuścić wszystkie składniki na polewę.
Ostatnią warstwę ciasta polać polewą kakaową.