Sposób przygotowania:
Stek Salisbury
Mięso włożyć do miski, dodać bułkę tartą, zupę cebulową, 1 czubatą łyżkę (około ¼ puszki) zupy grzybowej, przyprawę do steków, wbić jajko oraz posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na jednolitą masę jak kotlety mielone. Uformować 4 płaskie, wydłużone kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju 4 do 5 minut z każdej strony. Odlać nadmiar tłuszczu, dodać resztę zupy grzybowej z puszki, dowolnie pokrojone pieczarki i tyle samo mleka co zupy grzybowej (można a nawet trzeba użyć pustej puszki po zupie jako miarkę) i smażyć na wolnym ogniu ok. 20 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu i przewracając kotlety raz na drugą stronę. Jeśli by sos był zbyt gęsty to wystarczy dodać troszkę więcej mleka, ewentualnie dosolić do smaku. Tradycyjnie podawane z ubitymi ziemniakami, makaronem lub ryżem i dowolną surówką/sałatką.