jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Stek z dziczyzny z ziołami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam także z innymi mięsami:)

Stek z dziczyzny  z ziołami

Składniki:

Stek z dziczyzny z ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Stek z dziczyzny z ziołami
Do naczynia wlewamy pół szklanki oliwy z oliwek , dodajemy po łyzeczce wszystkich zół , mniej tylko ostrych przypraw , mięso kroimy w plastry i mieszamy z tak zrobiona marynatą pozostawiamy w lodówce na 12 godzin , Smażymy na patelni w marynacie , po podsmażeniu dodajemy dużą szklankę wina i czekamy aż odparuje alkohol , pozostanie wtedy tylko piekny aksamitny smak , dodajemy pokrojona w żeberka cebulke i dusimy dodając od czasu do czasu wody by sie nie przypaliło , na koniec odparowujemy wodę . Smacznego:)