Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Stek z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejny przepis na wieprzowinkę

Stek z sosem pieczarkowym

Składniki:

Stek z sosem pieczarkowym

 

  • 8 plasterków boczku
  • 8 chudych kotletów wieprzowych
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki zielonej pokrojonej papryki w kostkę
  • 12 dag pieczarek
  • 3 łyżek mąki
  • 1/4 szklanki sherry
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 szklanki sosy demi-glace
  • 1/4 szklanki młodych cebulek pokrojonych w kostkę

Sposób przygotowania:

Stek z sosem pieczarkowym
owinąć każdy kotlet boczkiem upiec na ruszcie lub piekarniku rozgrzać masło w rondlu dodać jarzyny i dusić do miękkości oprószyć mąką dusić przez 3 minuty dodać sos i sherry gotować na małym ogniu 5 minut dolać śmietanę gotować 1 minutę dodać cebulkę i gotować 3 minuty przed podaniem mięso polać sosem

Tagi:

sosy