Sposób przygotowania:
Stroganow ala Dukan
Mięso pokroić w cienkie paseczki,pieczarki w plasterki,a obie cebule w piórka.Na patelni lekko natłuszczonej olejem i rozgrzanej mocno podsmażyć mięso,może trochę przywierać do dna.Przełożyć mięso do garnka.Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody.Na patelnie wlać trochę bulionu poczekać aż resztki mięsa z dna zaczną odchodzić.Następnie wrzucić na patelnię cebulę i lekko dusić,po chwili dodać pieczarki i około 2 łyżek stołowych sosu sojowego.Gdy cebula i pieczarki będą lekko poduszone dodać wszystko do mięsa.Wlać resztę bulionu,dodać przecier pomidorowy,pieprz i zmiażdżone ząbki czosnku.Na koniec wymieszać ze skrobią kukurydziana.Dusić wszytko godzinę lub dłużej zależy od wołowiny(musi być miękka).W razie potrzeby doprawić jeszcze sosem sojowym.Podawać z buraczkami lub dodatkowo z kaszą dla nie dietujących.
Weronka
Darth Vader
Sałatki
k.tyczynski