IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Strogonof drobiowy z kiełbaską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Alternatywny strogonof dla tych co nie przepadają za wołowiną

Strogonof drobiowy z kiełbaską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strogonof drobiowy z kiełbaską

 

  • 2 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 3 szt kiełbasa zwyczajna,
  • 250 gram pieczarki,
  • 3 szt cebula,
  • 6 szt ogórek kiszony,
  • 1 słoiczek przecier pomidorowy,
  • do smaku Przyprawa do bigosu,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Strogonof drobiowy z kiełbaską
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plastry. Następnie wrzucić na patelnię i podsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w kawałki średniej wielkości następnie podsmażyć (na oleju lub bez w zależności od patelni). Pierś z kurczaka pokroić i usmażyć na patelni, kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w paski i również podsmażyć. Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do jednego garnka, zalać wodą i gotować około 20 minut (od zagotowania) dodać przecier znów zagotować i przyprawić do smaku. Gorące danie można zamknąć na gorąco w słoiki lub podawać od razu. Smacznego!
Strogonof drobiowy z kiełbaską
Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plastry oraz podsmażyć
Strogonof drobiowy z kiełbaską
Cebulę obrać i pokroić w kawałki średniej wielkości
Strogonof drobiowy z kiełbaską
Pierś z kurczaka pokroić i dobrze usmażyć na patelni
Strogonof drobiowy z kiełbaską
Kiszone ogórki pokroić w średniej wielkości kostkę.