Sposób przygotowania:
Strogonow
Polędwice kroimy w małe paski i posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę siekamy i następnie wszystko to smażymy na maśle.
Po godzinie mięso obtaczamy w wymieszanych mąkach (pszennej i ziemniaczanej) po czym wrzucamy je do wcześniej usmażonych pieczarek i cebuli. Smażymy i gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy bulion, koncentrat pomidorowy,ostrą paprykę i wino. W takiej postaci wszystko dusimy jeszcze ok 10 min. Na koniec potrawę zaprawić śmietaną. Do smaku możemy oczywiście jeszcze doprawić potrawę. Dla mnie im bardziej ostry, tym lepszy.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę siekamy i następnie wszystko to smażymy na maśle.
Po godzinie mięso obtaczamy w wymieszanych mąkach (pszennej i ziemniaczanej) po czym wrzucamy je do wcześniej usmażonych pieczarek i cebuli. Smażymy i gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy bulion, koncentrat pomidorowy,ostrą paprykę i wino. W takiej postaci wszystko dusimy jeszcze ok 10 min. Na koniec potrawę zaprawić śmietaną. Do smaku możemy oczywiście jeszcze doprawić potrawę. Dla mnie im bardziej ostry, tym lepszy.