djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Strogonow

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Im bardziej ostry, tym lepszy.

Strogonow

Składniki:

Strogonow

 

 

Sposób przygotowania:

Strogonow
Polędwice kroimy w małe paski i posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę siekamy i następnie wszystko to smażymy na maśle.
Po godzinie mięso obtaczamy w wymieszanych mąkach (pszennej i ziemniaczanej) po czym wrzucamy je do wcześniej usmażonych pieczarek i cebuli. Smażymy i gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy bulion, koncentrat po­midorowy,ostrą paprykę i wino. W takiej postaci wszystko dusimy jeszcze ok 10 min. Na koniec potrawę zaprawić śmietaną. Do smaku możemy oczywiście jeszcze doprawić potrawę. Dla mnie im bardziej ostry, tym lepszy.