iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Strogonow drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy z ryżem ugotowanym na półtwardo. Można też podawać z chlebem,ale to w wersji na kolację. Na obiad zdecydowanie bardziej pasuje ryż.

Strogonow drobiowy

Składniki:

Strogonow drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Strogonow drobiowy
Pierś kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy, oprószamy papryką słodką, smażymy na miękko, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki drobno siekamy,smażymy 15 min, dodajemy do piersi razem z listkami laurowymi, ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy podlewamy wodą i dusimy 20 min, dodajemy keczup, koncentrat oraz śmietanę, dusimy jeszcze 10 minut i podajemy.