Sposób przygotowania:
Strucla drożdżowa z owocami
Do miski wsypać cukier, dodać pokruszone drożdże, wymieszać, wlać letnie mleko, wsypać mąkę, sól, dodać miękkie masło i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na pół godziny. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, podzielić na dwie części i rozwałkować dwa prostokąty. Obrane jabłka, wypestkowane śliwki i brzoskwinie pokroić na cząstki, wymieszać z dżemem. Przez całą długość każdego prostokąta ułożyć pośrodku owoce z dżemem. Boki ciasta ponacinać z obu stron co 2 cm i paski te przekładając z obu stron zawijać na środku, łączyć je nad owocami. Strucle przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika, Piec w temp 190-200 stopni około 15-20 minut.