margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Strucla makowa z polewą lukrową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Strucla makowa z polewą lukrową

Składniki:

Strucla makowa z polewą lukrową

 

 

 

  • Składniki lukru:
  • łyżka soku z cytryny
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Strucla makowa z polewą lukrową
Z podanych składników przygotować ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkować na prostokąt. Na nadzienie: zemleć mak i zalać wrzącym mlekiem. Od-cedzić i dodać resztę składników. Posmarować masą ciasto i zwinąć w roladę. Włożyć do natłuszczonej formy i piec 40 min w temperaturze 180 stopni. Przestudzone posmarować lukrem.