Strucla parzona z makiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Strucla makowa dla gości gotowa.

Strucla parzona z makiem

Składniki:

Strucla parzona z makiem

 

Sposób przygotowania:

Strucla parzona z makiem
Przygotowanie:
Przygotować ciasto drożdżowe parzone.Mak sparzyć poprzedniego dnia i pozostawić do napęcznienia,odcedzić przez sito i przekręcić kilka razy przez maszynkę,dodać masło,drożdże,ubitą pianę,bakalie i zapach.
Ciasto podzielić na dwie lub trzy części,rozwałkować w kształcie prostokąta,posmarować białkiem,nałożyć masę makową,rozsmarować równo i ciasto zwinąć.
Ułożyć delikatnie na dobrze wysmarowanej blasze i pozostawić do wyrośnięcia.Piec w średnio gorącym piekarniku.Po wyjęciu z pieca na gorąco posypać cukrem waniliowym lub polukrować ostudzoną struclę.

Tagi:

jajko jajka mak