lusi0125

lusi0125

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Strudel z renet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienity strudel z renet

Strudel z renet

Składniki:

Strudel z renet

 

Sposób przygotowania:

Strudel z renet
Z przesianej mąki,wody,szczypty soli oraz oleju wyrób ciasto i odstaw go w chłodne miejsce (ale nie do lodówki) na około dwa kwadranse. Jabłka obierz,usuń z nich gniazda nasienne i pokrój je w plasterki oprósz cukrem.Wymieszaj z posiekanymi orzechami laskowymi.Ciasto rozwałkuj na prostokąt i wyłóż na nim farsz jabłkowo-orzechowy.Zwiń ciasto w rulon, które przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i piecz na złoty kolor w temperaturze 220 stopni.