czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Studnia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest pyszne!! Ze względu na dodatek orzechów jest doskonałe na Boże Narodzenie i nie jest zbyt skomplikowane.

Studnia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Studnia

 

 

Sposób przygotowania:

Studnia
1. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, następnie stopniowo dodawać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 25 min w temp. 175st. Ostudzić. Ostrym nożem wyciąć z ciasta środek, pozostawiając dno i boki o gr. ok. 2cm. 2. Margarynę wraz ze śmietaną przełożyć do garnka. Ostudzić. Następnie dodać pokruszony wydrążony biszkopt, cukier puder, kakao i posiekane orzechy. Gotową masą napełnić wydrążone ciasto. Wierzch udekorować stopioną czekoladą i orzechami.
Studnia
Z ciasta wydrążyć środek i boki ciasta .
Studnia
Margaryne stopić ze śmietaną i ostudzić.
Studnia
Gotową masą napełnić środek wydrążonego ciasta