suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Sudetka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasto z kremem, zadowoli nawet największych łasuchów

Sudetka

Składniki:

Sudetka

 

Sposób przygotowania:

Sudetka
Ciasto: Wodę zagotować z margaryną i na gotującą się wsypać mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Po ostygnięci (musi być zimne) dodać całe jajka i ucierać. Upiec dwa jednakowej wielkości placki w tem. 200oC przez ok 30 min.
Masa: Odlać 1/2 szklanki zimnego mleka i wymieszać z mąką, pozostałą część zagotować z cukrem. Na wrzące mleko wlać mleko wymieszane z mąką i chwilę pogotować, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce przygotowanej masy (o konsystencji budyniu). Dobrze utrzeć, pod koniec dodać cukier waniliowy. Kremem przełożyć ciasta.

Tagi:

ciasto