Sposób przygotowania:
Sudetka
Ciasto: Wodę zagotować z margaryną i na gotującą się wsypać mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Po ostygnięci (musi być zimne) dodać całe jajka i ucierać. Upiec dwa jednakowej wielkości placki w tem. 200oC przez ok 30 min.
Masa: Odlać 1/2 szklanki zimnego mleka i wymieszać z mąką, pozostałą część zagotować z cukrem. Na wrzące mleko wlać mleko wymieszane z mąką i chwilę pogotować, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce przygotowanej masy (o konsystencji budyniu). Dobrze utrzeć, pod koniec dodać cukier waniliowy. Kremem przełożyć ciasta.
Masa: Odlać 1/2 szklanki zimnego mleka i wymieszać z mąką, pozostałą część zagotować z cukrem. Na wrzące mleko wlać mleko wymieszane z mąką i chwilę pogotować, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce przygotowanej masy (o konsystencji budyniu). Dobrze utrzeć, pod koniec dodać cukier waniliowy. Kremem przełożyć ciasta.