Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Suflet grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzyby oczyścić, odkroić ogonki, umyć jeśli to konieczne i pokroić drobno. Czosnek obrać i posiekać. Usmażyć na patelni z olejem g

Suflet grzybowy

Składniki:

Suflet grzybowy

 

Sposób przygotowania:

Suflet grzybowy
Grzyby oczyścić, odkroić ogonki, umyć jeśli to konieczne i pokroić drobno. Czosnek obrać i posiekać. Usmażyć na patelni z olejem grzyby z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i tymianku. Gdy grzyby już będą miękkie dodać śmietanę i gotować aż wyparuje część płynu. Zestawić z ognia i wystudzić!!! Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni. Foremki do sufletów wysmarować olejem. Jaja dobrze ubić, połączyć masę grzybową z masą jajeczną. Przelać do miseczek i piec około 30 minut. Gdy masa się zetnie posypać serem i zapiekać aż się zrumieni.