dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Suflet grzybowy wg Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Suflet z podgrzybków lub kurek.

Suflet grzybowy wg Dominiki

Składniki:

Suflet grzybowy wg Dominiki

 

Sposób przygotowania:

Suflet grzybowy wg Dominiki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Podsmażyć razem z cebulą na oleju. Przestudzić. Wymieszać z żółtkami jaj, przyprawami, siekaną natką pietruszki. Białka ubić na pianę. Masę grzybową wymieszać z ziemniakami, delikatnie połączyć z pianą. Foremki do sufletów wyłożyć plasterkami boczku i napełnić masą ziemniaczano- grzybową. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Podawać na gorąco.

Tagi:

jajko tarta jajka