sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Suflet twarogowo-pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybko smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Suflet twarogowo-pieczarkowy

Składniki:

Suflet twarogowo-pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Suflet twarogowo-pieczarkowy
pieczarki przebrać, oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę, udusić. Włożyć pieczarki i w dalszym ciągu dusić. Żółtko, twaróg i mleko utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę, masę pieczarkową, szczypiorek i przyprawy. Białko ubić na sztywną pianę, ostrożnie wymieszać z masą i przyprawić do smaku. Natłuszczoną żaroodporną formę posypać bułką tartą i napełnić masą twarogową. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 225 st. W połowie pieczenia posypać suflet bułką tartą i serem. Smacznego!