Sposób przygotowania:
Suflet z naleśników
Przygotować ciasto naleśnikowe: zmiksować jajka, sól, mleko i olej, porcjami dodawać mąkę i około 1/2 szklanki wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Odstawić na 30 minut, a potem usmażyć naleśniki. Zrobić farsz: twarożek utrzeć z żółtkami, skórką cytrynową i przyprawami. Ubić sztywną pianę z białek (z dodatkiem szczypty soli) i delikatnie wymieszać z masą serową. Przygotować masę sufletową: ubić sztywną pianę z białek, połączyć je ze śmietaną i żółtkami. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem, a dno wyłożyć kilkoma naleśnikami. Pozostałe naleśniki posmarować farszem, zwinąć w rulony, przekroić na cztery części, ustawić pionowo w formie i zalać masą sufletową. Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Podawać na gorąco, posypać siekaną natką pietruszki.