Sposób przygotowania:
Super knedel.
Wątróbkę opłukać,osączyć,pokroić,a cebulę obrać,skroić w piórk-
-a.Następnie zmielić przez maszynkę do mięsa(elektryczną będzie
szybciej) z cebulą,doprawić farsz.Ziemniaki obrać,opłukać i ugoto--wać jak na kluski śląskie,część z nich utrzeć,dodać mąki ziemni-
-aczanej ćwiartkę,zagnieść rękoma,uklepać na stolnicy masę zie-
-mniaczaną i nałożyć farszu mięsnego i zalepić dokładnie knedel,
po czym dać go na gotującą się wodę i gotować 20-30 min.dla pe-
wności.Potem wyjąć z wody dwiema łopatkami ostrożnie na talerz.
Pokroić knedel w plastry i podawać z sosem koperkowym z toreb-
-ki lub zrobić samemu.
-a.Następnie zmielić przez maszynkę do mięsa(elektryczną będzie
szybciej) z cebulą,doprawić farsz.Ziemniaki obrać,opłukać i ugoto--wać jak na kluski śląskie,część z nich utrzeć,dodać mąki ziemni-
-aczanej ćwiartkę,zagnieść rękoma,uklepać na stolnicy masę zie-
-mniaczaną i nałożyć farszu mięsnego i zalepić dokładnie knedel,
po czym dać go na gotującą się wodę i gotować 20-30 min.dla pe-
wności.Potem wyjąć z wody dwiema łopatkami ostrożnie na talerz.
Pokroić knedel w plastry i podawać z sosem koperkowym z toreb-
-ki lub zrobić samemu.