Sposób przygotowania:
Super Pizza
Mąkę przesiać do dużej miski, dosypać sól i wymieszać. Drożdże zalać 150 ml letniej wody, dodac po łyżeczce cukru i mąki, zostawić w ciepłym miejscu aż zaczną rosnąć. Rozpuszczone drożdże i 300ml wody wlać do mąki. Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić ciasto, uformować z niego kulę i dalej ugniatać na posypanej mąką stolnicy aż będzie gładkie i elastyczne. Uformowaną kulę włożyć do miski posmarowanej olejem i przykryć. Pozostawić w ciepłym miejscu na około godzinę. Ciasto zagnieść ponownie. Podzielić na cztery części i rozwałkować na krążki o średnicy 23 cm. Sos pomidorowy: 250 ml gęstego soku pomidorowego, sól, pieprz, oregano, 2 łyżki keczupu. Rozwałkowane ciasto posmarować sosem, nałożyć pokrojone składniki, na wierzch położyć ser, piec 15 min. w 200 stopniach