Sposób przygotowania:
Super szybkie mini pizze
Pieczarki obrać, pokroić na drobne kawałki i podsmażć na niewielkiej ilości oliwy z drobno posiekaną cebulką, aż pieczarki złapią fajny, lekko złotawy kolorek. Przełożyć do dużej miski, Dodać do pieczarek lekko podsmażonż wedlinę, osuszoną na papierowym ręczniku, pomidora pokrojonego w drobną kostkę, paprykę i szczypiorek, dodać sól i pieprz oraz oregano. Wszystko razem dokładnie wymieszac. Z mleka, mąki i jajek przygotować ciasto, miksujac wszystkie składniki. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać odrobinę mąki. Ciasto przelać do miski z przygotowanymi wcześniej składnikami, dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni w formie placków, aż nabiorą złotego koloru z obydwu stron. Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym. Smacznego!