Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Surówka niedzielna

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jarzyny starannie umyć, sałatę porwać na wstążki, rzodkiewki i nieobrany rabarbar

Surówka niedzielna

Składniki:

Surówka niedzielna

 

  • 2 główki sałaty
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 łodygi rabarbaru
  • sól
  • pieprz
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 200 g śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • siekana zielenina

Sposób przygotowania:

Surówka niedzielna
Jarzyny starannie umyć, sałatę porwać na wstążki, rzodkiewki i nieobrany rabarbar pokrajać w plasterki, wymieszać ze śmietaną doprawioną do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Ułożyć w szklanej misce, posypać zieleniną.

Tagi:

sałata