Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Surówka z cykorii po francusku 1

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni,

Surówka z cykorii po francusku 1

Składniki:

Surówka z cykorii po francusku 1

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cykorii po francusku 1
Cykorię oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć gorzki miąższ u nasady korzeni, opłukać, cienko pokrajać. Seler wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. jabłka umyć, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, pokrajać w kostkę razem z pieczarkami. Wymieszać  z selerem, cykorią, majonezem i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku.