Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty białej z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty i cukinii jest bardzo łatwa do przygotowania. Z olejem z dodatkiem bazylii smakuje znakomicie.

Surówka z kapusty białej z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty białej z cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej z cukinią
Kapustę poszatkować włożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawę jarzynka, zagotować, odcedzić, osączyć, ostudzić. Obraną marchewkę i umyte cukinie zetrzeć w słupki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Skropić olejem z bazylią, wymieszać.
Surówka z kapusty białej z cukinią
Poszatkowaną kapustę zagotować w wodzie osączyć ostudzić
Surówka z kapusty białej z cukinią
Dodać starte w słupki cukinię i marchewkę
Surówka z kapusty białej z cukinią
Dodać posiekany koperek przyprawić solą i pieprzem
Surówka z kapusty białej z cukinią
Skropić olejem z bazylią i dokładnie wymieszać