kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówkę z kapusty pekińskiej z sosem tatarskim wyłożyć na salaterkę i ozdobić plastrami pomidora.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • Posiekany szczypiorek
  • 1 jajko
  • 1 jabłko
  • 1/2 szklanki sosu tatarskiego
  • 2 grzyby marynowane
  • Sól
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Liście kapusty pokroić w drobne paseczki. Grzyby drobno posiekać. Dodać posiekany szczypiorek grzybki oraz drobno pokrajane jajko. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z sosem. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i cukrem.