annamaria

annamaria

Szef Kuchni
[Przepisów: 75]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapustę pekińską cechuje wysoka wartość odżywcza, dzięki dużej zawartości białka oraz karotenu, witaminy C, wapnia, fosforu i żelaza.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Wszystkie warzywa umyć. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Obrane pomidory, papryki i obrany ogórek pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z sosem (przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu), dodać garść łuskanych ziaren słonecznika, ponownie wymieszać.
Taka surówka jest idealnym dodatkiem do mięsa i ryby.