Sposób przygotowania:
Świąteczna mocno nadziana pierś
Mięso umyć, osuszyć. Pozbawić błon i polędwiczki. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i cynamonem. Dżem śliwkowy rozsmarować cienką warstwą na całym płacie mięsa. Suszone owoce pokroić w małą kosteczkę i przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Posypać mieszanką mięso i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Panierować w jajku i bułce. Położyć na rozgrzany olej i obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 18-20 minut. Wyjąć i dać mięsu odpocząć 2 minuty. Wyjąć wykałaczki i pokroić, podawać. Smacznego!