monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Świąteczna mocno nadziana pierś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tylko kilka składników a powstało przepyszne danie, które z całą pewnością będzie ozdobą tegorocznego świątecznego stołu, serdecznie zapraszam:)

Świąteczna mocno nadziana pierś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świąteczna mocno nadziana pierś

 

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna mocno nadziana pierś
Mięso umyć, osuszyć. Pozbawić błon i polędwiczki. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem i cynamonem. Dżem śliwkowy rozsmarować cienką warstwą na całym płacie mięsa. Suszone owoce pokroić w małą kosteczkę i przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Posypać mieszanką mięso i zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Panierować w jajku i bułce. Położyć na rozgrzany olej i obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 18-20 minut. Wyjąć i dać mięsu odpocząć 2 minuty. Wyjąć wykałaczki i pokroić, podawać. Smacznego!
Świąteczna mocno nadziana pierś
rozbite mieso delikatnie posmarować dżemem
Świąteczna mocno nadziana pierś
posypać pokrojonymi owocami i zwinać w roladkę
Świąteczna mocno nadziana pierś
panierować dokładnie w jajku i bułce tartej
Świąteczna mocno nadziana pierś
delikatnie obsmażyć na patelni i przełożyć do piekarnika