Sposób przygotowania:
Świąteczna rybka po grecku
Filety opłukać wodą, odsączyć w ręcznikach papierowych, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i smażyć na patelni w oleju. Usmażone rybki odłożyć na talerz, ugotować marchewki (gotować tak długo aż będą miękkie), utrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w plastry i zeszklić, przełożyć do garnka, wlać olej, koncentrat pomidorowy. Wrzucić marchew, liście laurowe, ziela angielskie oraz sól i pieprz, dusić. Nakładamy do naczynia rybę i przykrywamy sosem. Odkładamy na ok. 14 godzin aby ryba ładnie przeszła sosem. Spożywamy na zimno. Smacznego :)
zewa
Dlaczego gotujesz marchew, skoro do ryby po grecku trze się surową i dusi razem z innymi warzywami ?
zewa
Sorki, Ty zapomniałaś o marchewce.
julcia12437
zewa
A przepraszam, faktycznie. Zmyliło mnie to, że marchewkę wpisałaś między przyprawami a nie w składnikach głównych.
julcia12437