julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Świąteczna rybka po grecku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 67

Świąteczny mintaj i dorsz - ryba po grecku.

Świąteczna rybka po grecku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świąteczna rybka po grecku

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna rybka po grecku
Filety opłukać wodą, odsączyć w ręcznikach papierowych, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i smażyć na patelni w oleju. Usmażone rybki odłożyć na talerz, ugotować marchewki (gotować tak długo aż będą miękkie), utrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w plastry i zeszklić, przełożyć do garnka, wlać olej, koncentrat pomidorowy. Wrzucić marchew, liście laurowe, ziela angielskie oraz sól i pieprz, dusić. Nakładamy do naczynia rybę i przykrywamy sosem. Odkładamy na ok. 14 godzin aby ryba ładnie przeszła sosem. Spożywamy na zimno. Smacznego :)
Świąteczna rybka po grecku
Filety opłukać wodą, odsączyć w ręcznikach papierowych, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i smażyć na patelni w oleju
Świąteczna rybka po grecku
Usmażone rybki odłożyć na talerz, ugotować marchewki, utrzeć na tarce jarzynowej
Świąteczna rybka po grecku
Cebulę pokroić w plastry i zeszklić, przełożyć do garnka, wlać olej, koncentrat pomidorowy
Świąteczna rybka po grecku
Wrzucić marchew, liście laurowe, ziela angielskie oraz sól i pieprz, dusić

Tagi:

filety rybne