czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Świąteczna szynka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szynka jest bardzo aromatyczna, doskonała na szczególne okazje...

Świąteczna szynka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Świąteczna szynka

 

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna szynka
Mięso umyć, osuszyć. Owoce jałowca zmiksować przy pomocy blendera. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z resztą przypraw, wymieszać z olejem. Gotową mieszanką dokładnie natrzeć całą szynkę. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godz. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i piec ok. 1,5 godz w temp. 180st. Następnie mięso odkryć i piec jeszcze ok.30min.
Świąteczna szynka
Wszystkie przyprawy mieszamy z olejem, natrzec mięso

Tagi:

beza szynka bezy