Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Świąteczna wędlina wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świąteczna wędlina wg Megg

Świąteczna wędlina wg Megg

Składniki:

Świąteczna wędlina wg Megg

 

 

Sposób przygotowania:

Świąteczna wędlina wg Megg
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Liście laurowe pokruszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać w oleju. Do tak przygotowanej marynaty włożyć szynkę wieprzową w kawałku, dokładnie obtoczyć w przyprawach i odstawić do lodówki na 3 dni, codziennie obracając mięso w przyprawach. Po 3 dniach mięso wraz z przyprawami przełożyć do rękawa do pieczenia i zawiązać. Mięso zaparzać w gorącej wodzie 70st przez 1h. Po tym czasie mięso w rękawie pozostawić w tej zaparzanej wodzi do następnego dnia. Następnego dnia szynkę ponownie zaparzać przez 1h. Pozostawić do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki na noc. Po tym czasie wędlinę pokroić w cienkie plasterki i podawać na kanapki.

Tagi:

zioła szynka