Sposób przygotowania:
Świąteczny indyk z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do mięs i odstawić na ok. 45 min do lodówki. Naczynie żaroodporne natrzeć margaryną i włożyć mięso. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika na ok. 1 h i piec w temp. 180 stopni, aż mięso będzie miękkie. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Dodać do indyka i włożyć do piekarnika na jeszcze ok. 15 min. Po wyjęciu mięso można pokroić w plastry. Całośc można przybrać czerwoną papryką.
ETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą do mięs i odstawić na ok. 45 min do lodówki.
ETAP 2:
Naczynie żaroodporne natrzeć margaryną i włożyć mięso. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika na ok. 1 h i piec w temp. 180 stopni, aż mięso będzie miękkie.
ETAP 3:
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Dodać do indyka i włożyć do piekarnika na jeszcze ok. 15 min.
ETAP 4:
Po wyjęciu mięso można pokroić w plastry. Całośc można przybrać czerwoną papryką.