Sposób przygotowania:
Świąteczny omlet
Na patelni rozgrzewamy oliwę (niezbyt mocno!).
Schab pieczony kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie oprószając mielonym cynamonem, imbirem i kolendrą.
W tym czasie do miski rozbijamy jajka i roztrzepujemy je z sola i pieprzem.
Masę jajeczną wylewamy na patelnię do zrumienionego schabu.
Na wierzchu omletu układamy makaron.
Patelnię przykrywamy przykrywka i smażymy na wolnym ogniu ok 7-8 min aż omlet się zetnie.
Schab pieczony kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie oprószając mielonym cynamonem, imbirem i kolendrą.
W tym czasie do miski rozbijamy jajka i roztrzepujemy je z sola i pieprzem.
Masę jajeczną wylewamy na patelnię do zrumienionego schabu.
Na wierzchu omletu układamy makaron.
Patelnię przykrywamy przykrywka i smażymy na wolnym ogniu ok 7-8 min aż omlet się zetnie.