Sposób przygotowania:
Świąteczny tort kajmakowy
Pół kostki masła ucieramy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo miód i jajka cały czas ucierając. Na koniec dodajemy przesiana mąkę z sodą i solą. Dokładnie wyrabiamy, owijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie ciasto dzielimy na 4-5 części i rozwałkowujemy przycinając do wielkości blachy. Pieczemy w 180ºC ok 10 minut, aż blaty ciasta będą złociste. 3/4 kostki masła ucieramy na puszystą pianę i dodajemy puszkę masy kajmakowej. Ucieramy na jednolitą masę. Jeden blat ciasta smarujemy wiśniową konfiturą i przykrywamy kolejnym. Smarujemy je kolejno masą kajmakową i kremem maślano - kajmakowym. Na koniec cały tort smarujemy masą kajmakową i posypujemy rodzynkami. Chłodzimy w lodówce.