Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Świderki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świderki z pieczarkami

Świderki z pieczarkami

Składniki:

Świderki z pieczarkami

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 30 dag pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 15 dag boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1cebula, posiekana
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Świderki z pieczarkami

Aby przygotować pyszne świderki z pieczarkami, należy boczek zrumienić na oliwie, dodać cebulę, smażyć 3 minuty, dorzucić pieczarki, czosnek i dusić jeszcze 4 minuty. Wlać bulion, dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, podawać z sosem pieczarkowym.


Tagi:

makaron beza bezy