Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3213]

Świeże grzyby duszone w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Grzyby w śmietanie są pyszne i aromatyczne.

Świeże grzyby duszone w śmietanie

Składniki:

Świeże grzyby duszone w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Świeże grzyby duszone w śmietanie
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, odciąć nóżki. Duże kapelusze pokroić a małe zostawić w całości i wsypać na rozgrzane masło. Dodać drobno posiekaną cebulę, oprószyć solą i dusić do odparowania wody. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną i startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.

Tagi:

sery grzyby ser