Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Świeże śledzie smażone w cieście:

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo proste- bardzo smaczne danie .

Świeże śledzie smażone w cieście:

Składniki:

Świeże śledzie smażone w cieście:

 

 

Sposób przygotowania:

Świeże śledzie smażone w cieście:
Umyte i osuszone śledzie posolić i popieprzyć . Z jajka , mąki, mleka , szczypty soli i ¼ łyżeczki proszku do pieczenia zrobić gęste ciasto naleśnikowe .W głębokiej patelni rozgrzać olej w takie ilości by śledzie smażyły się w głębokim tłuszczu. Filety zanurzać w ciasto i wkładać we wrzący olej. Smażyć przewracając aż ciasto zrobi się złote. Wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku.