Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sypana szarlotka z brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szarlotka z brzoskwiniami sypana to ciasto które nie ma możliwości by nie wyszło :) Kiedyś nie wierzyłabym że takie ciasto istnieje, a jednak ... okazuje się że jest :)

Sypana szarlotka z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sypana szarlotka z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Do miski wsypujemy suche składniki - mąkę, kaszę mannę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość mieszamy. Dzielimy na trzy równe porcję. Jabłka z brzoskwiniami obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem, wsypujemy pierwszą część suchych składników następnie połowę starych owoców i drugą część suchych składników, ponownie owoce które oprószamy cynamonem. Na wierzch wysypujemy trzecią część suchych składników. Na wierzch ścieramy masło. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 60 minut. Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Etap 1 suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy
Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Etap 2 jabłka i brzoskwinie obieramy i ścieramy
Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Etap 3 wsypujemy warstwami suche składniki- owoce - suche składniki - owoce - cynamon- suche skladniki
Sypana szarlotka z brzoskwiniami
Etap 4 na wierzch ciasta ścieramy masło