Sposób przygotowania:
Szarlotka sypana z borówką Eli
Wymieszać cukier,mąkę,kaszę manną,proszek do pieczenia i cukier waniliowy.Całość podzielić na trzy równe części.Jeżyny umyć i dokładnie odsączyć.Jabłka umyć,obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.Do jabłek dodać 3 łyżki cukru,cynamon i wymieszać.Tortownicę-26 cm-wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać pierwszą warstwę suchej masy.Na masę wyłożyć połowę jabłek.Na jabłka wysypać drugą warstwę suchej masy i przykryć resztą jabłek.Na jabłkach rozłożyć borówkę amerykańską i posypać resztą suchej masy.Na wierzch zetrzeć magarynę na tarce z dużymi oczkami.Tortownicę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. i piec około 50-60 minut.Smacznego!
edytaha
kasiunia.1981
A ja pożarłabym taką bez względu na to co w niej jest.Pyszności!
EvCiA_77