Sposób przygotowania:
Syta ogórkowa
Obrać i umyć wszystkie warzywa i ziemniaki . Pokroić : marchew i por w plasterki , ziemniaki w kostkę , a pietruszkę i seler utrzeć na tarce . Ułożyć boczek , warzywa i ziemniaki. w garnku , dołożyć liść laurowy, ziele angielskie , liść maggi. Wlać wodę i gotować 30 minut .Zaprawić zupę utartymi ogórkami , śmietanką .Wyciągnąć boczek i pokroić w słupki - włożyć do zupy . Doprawić do smaku maggi . Wsypać koper .
Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić .
Na talerzach dekorować pokrojonym w plasterki ogórkiem i gałązkami koperku i dodawać na talerz porcję makaronu ..
Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić .
Na talerzach dekorować pokrojonym w plasterki ogórkiem i gałązkami koperku i dodawać na talerz porcję makaronu ..
evita0007
Babciagramolka
Trochę rzadkiego to w niej było : ) - hi hi - ale poważnie - nie było tak źle - moze na zdjeciu tak wyglada bo pod katem robiłam ale nie jest najgorzej.