Sposób przygotowania:
Szarlotka z rodzynkami -Free From
1. Z mąki, masła, żółtek, miodu, sody i wody szybko zagniotłam ciasto i podzieliłam je na dwie części (jedna nieco większa)
2. Tortownicę wyłożona papierem do pieczenia lub wysmarowana olejem wylepiłam ciastem (boki też).
3. Dno po nakłuwałam widelcem i podpiekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4. Jabłka obrałam i pokroiłam w kostkę.
5. Razem z rodzynkami wrzuciłam jabłka na rozpuszczone masło, cukier trzcinowy i cynamon i dusiłam około 15 minut.
6. masę jabłkowa wyłożyłam na podpieczony spód.
7. Z pozostałej części ciasta formowałam w palcach nieduże krążki i ułożyłam na wierzch ciasta.
8. Piekłam w temp 180 stopni przez 50 minut.
9. Ksylitol zmieliłam i posypałam ciasto do dekoracji.
2. Tortownicę wyłożona papierem do pieczenia lub wysmarowana olejem wylepiłam ciastem (boki też).
3. Dno po nakłuwałam widelcem i podpiekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
4. Jabłka obrałam i pokroiłam w kostkę.
5. Razem z rodzynkami wrzuciłam jabłka na rozpuszczone masło, cukier trzcinowy i cynamon i dusiłam około 15 minut.
6. masę jabłkowa wyłożyłam na podpieczony spód.
7. Z pozostałej części ciasta formowałam w palcach nieduże krążki i ułożyłam na wierzch ciasta.
8. Piekłam w temp 180 stopni przez 50 minut.
9. Ksylitol zmieliłam i posypałam ciasto do dekoracji.