Sposób przygotowania:
Szarlotka
CIASTO: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, zółtka,śmietana, margaryna,proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder JABŁKA: jabłka odrobinę podgrzać w garnku, dodać galaretkę, wymieszać, dodać cynamon i cukier do smaku Jakby ciasto się nie kleiło można dodać jeszcze łyżkę śmietany. Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, następnie szybko zagnieść. Nie wkładać do lodówki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część cienko rozwałkować, wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ciasto można obsypać trochę bułką tartą wchłonie ona nadmiar soku z jabłek, następnie wyłożyć gotowe jabłka i przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni włożyć ciasto i piec na złoty kolor ( ok.1 godziny ). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i gotowe. Polecam. Smacznego