Sposób przygotowania:
Szarlotka
Mąkę i cukier (1 szklanka) zmieszać ze sobą , dodać rozkruszoną
margarynę. Zagnieść szybko margarynę z mąką i cukrem.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmieszać z mąką i gnieść
aby uzyskać konsystencję ciasta.
Białka zostawić na potem.
Wstawić ciasto na 20 min do zamrażarki.Przygotować blachę ,
wyściełać papierem do pieczenia.
rozłożyć równomiernie ciasto , wstawić do piekarnika na 20 min.
W tym czasie przygotować jabłka , pokroić , ubić pianę z białek , dodać około pół szklanki cukru.Ubitą pianę pomieszać z jabłkami i wyłożyć na gorące ciasto. Wstawić do piekarnika na 180 stopni, aby się zapiekło.
T
margarynę. Zagnieść szybko margarynę z mąką i cukrem.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmieszać z mąką i gnieść
aby uzyskać konsystencję ciasta.
Białka zostawić na potem.
Wstawić ciasto na 20 min do zamrażarki.Przygotować blachę ,
wyściełać papierem do pieczenia.
rozłożyć równomiernie ciasto , wstawić do piekarnika na 20 min.
W tym czasie przygotować jabłka , pokroić , ubić pianę z białek , dodać około pół szklanki cukru.Ubitą pianę pomieszać z jabłkami i wyłożyć na gorące ciasto. Wstawić do piekarnika na 180 stopni, aby się zapiekło.
T
bajtek