Sposób przygotowania:
Szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Smażyć z cukrem ok 15 min., ostudzić i dodać kisiel w proszku.
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia połączyć i dodać do ubitych jajek. Następnie dodać roztopioną, gorącą margarynę i delikatnie wymieszać.
Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni. Po 15 min. wyjąć, wyłożyć jabłka i przykryć resztą ciasta. Piec 45 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia połączyć i dodać do ubitych jajek. Następnie dodać roztopioną, gorącą margarynę i delikatnie wymieszać.
Połowę ciasta wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni. Po 15 min. wyjąć, wyłożyć jabłka i przykryć resztą ciasta. Piec 45 min.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
teresa
dobry
sandra200